Familia

5/10/2018
Acolo nu există triajul nepotriviților și al potriviților. E un acolo unde copiii nu învață de mici să zică țigan,

Acolo nu există triajul nepotriviților și al potriviților.

E un acolo unde copiii nu învață de mici să zică țigan, homosexual, sărăntoc, bozgor, jidan sau să râdă de cei mai defavorizați fizic, mental, material.

Acolo copiii nu vor spune că așa trebuie să fie familia tradițională. Mulți dintre ei au trăit și trăiesc intr-o familie diferită de ceea ce ar trebui sa îi facă fericiți. Nu o vor cataloga ca fiind homosexuală, hipsteriță, hippioată, creștină, satanistă și altele, ci fericită sau nu.

Subspeciile mai puțin discutate dar destul de răspândite ale familiei tradiționale pentru care se dorește un referendum sunt:
familia monoparentală în care copilul rămâne cu un părinte, dar tânjește după amândoi părinți și nu înțelege de ce trebuie să fie viața așa.
familia alcoolică și cu cel puțin una din multele afecțiuni psihice care includ: nervi, bătăi, umilințe, scandaluri în toiul nopții, scandaluri la masă și mâncat cu nervi, angoase, teroare, abandon.
familia hiperprotectoare cu derivatele sale: copii astmatici, isterici, plângăcioși, răzgâiați, teatrali, manipulatori și bolnăvicioși din orice, în general.
familia exod: prunci rămași acasă care își pun unii dintre ei, mai devreme sau mai târziu, ștreangul de gât de dorul părinților sau o iau pe arătură în anturaje. Varianta a doua a acestei familii: părinți plecați afară la muncă cu pruncii luați după ei. Rupți de casă și de prieteni, printre străini, vor supraviețui cei mai bine adaptați dar nu neapărat și cei cu o mansardă stabilă.
familia corporatistă – părinți prinși în trafic pe la Pipera, Politehnica, intrând apoi îngândurați in birouri de sticlă, la costume elegante și șosete luate pe dos de atâta grabă. Veșnic obosiți și iritați. Copilul: dus la grădi, after grădi, cursuri de tot felul și într-un final la culcare. A doua zi, de la capăt. Bucuria lor: tablete, iphone și înlocuitori de părinți, în general.
familia refăcută – în care mami, tati și-au refăcut viețile iar tu primești cadou și de la mami vitregă și de la tati vitreg. Aici, poate ți-ar conveni dar tot îți va lipsi ceva…
familia ghiveci – ai neamurile de tot felul în proximitate și care-și bagă nasul peste tot. Ai frați mulți, ai și mai puțină preocupare din partea părinților. Nimănui nu-i pasă mai mult decât vorbește, de viitorul tău ca individ. Rolul tău e să fii mână de lucru pentru familie, nu sa devii un profesionist pentru societate.
-familia Buni este cel mai frecvent întâlnită: părinți mereu ocupați și copii crescuți de bunici. Bunici, care dau telefon mamei sau tatălui copilului, dacă acesta face prostioare. Apoi tot bunicii, îi iau apărarea odraslei dacă părinții vor să-l corecteze.
– familia cu „fără copii” și cu doi câini eventual, așa ca mine și al meu iubit. Suntem oameni veniți din părinți cu posibilități reduse, unii chiar nepăsători și în linii mari, familii dezorganizate. Aceștia oameni ca noi, își amintesc foarte bine ce au simțit când erau copii și nu văd oportună reproducerea din instinct. Nu dacă nu au ce să-i ofere unui viitor prichindel. Să-i poată oferi timp, nu să alerge după bani, să muncească nopțile și să doarmă până la amiază de multe ori. Nu să-l paseze la bunici pentru că trebuie să facă bani, fiindcă dragilor, din experiența de fost copil vă zic: cei mici îi vor iubi mai mult pe bunici, dacă voi ați fost cu treburi. Venim din familii în care au fost amestecate tipurile: monoparental, alcoolică, Buni și refăcută. La final, copilul nu va număra jucăriile pe care i le-ați dat, ci amintirile alături de voi! La final, acest copil devenit adult cântărește orice decizie ce ține de aducerea pe lume a unui prunc.

creștină – prefer să nu mai descriu nimic aici.

Așadar, dacă vă duceți la vot, numărați-vă momentele de fericire din propria ogradă și nu pe cele din dosurile comunităților LGBT. Familia tradițională e cea bazată pe respect, educație și instruire.

ARTICOLUL 48 din Constituție
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

Nu zice aici despre ce tipuri orientare trebuie să aibă soții in asternut ca să iubească un copil. Ar face diferența în lume daca s-ar legifera sa fie bărbat și femeie? Mai puțină sărăcie, mai multă cultură și mai mult echilibru în societate?

ARTICOLUL 30 (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

Acum, oare se îndeamnă la pace? Sunt români contra români, creștini fanatici contra educației, homofobi contra diversității și refuzul deschiderii către o mentalitate sănătoasă.

E mai bine așa? Divide et impera? Să vă mândriți că ați reușit ceva, voi de acolo, de la putere! Cu o populație incultă, care nu-și cunoaște drepturile se pot face multe.

V-au funcționat metodele de distragere a populației de la probleme actuale. Mulți creștinopați, oameni din mediul rural fără educație, infractori, recidiviști, oameni defavorizați, bătrâni nostalgici, tineri derutați, mafii locale, biserici, toate vă sprijină pe voi pentru că asta-i populația predominantă a țării.

ARTICOLUL 26
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

Să citim împreună Constituția României, zic. E de datoria noastră să ne știm drepturile, obligațiile si in cele din urmă neajunsurile din propria ogradă.