(Autor: Cătălina Cornea)

Sunt genul de fată care se înțelege mai bine cu bărbații decât cu femeile. Având mulți prieteni băieți sau fiind câteodată unica fată într-un cerc de persoane, am înțeles că bărbații sunt la fel de complicați ca femeile.

Avem concepția că femeile și bărbații sunt de pe planete diferite, dar din punctul meu de vedere și din propria experiență pot spune ferm convinsă că suntem de pe aceeași planetă.

Am încercat să enumăr câteva mituri despre bărbați. 1. Vor doar sex Sunt bărbați care refuză să facă sex cu o fată dacă nu au sentimente pentru ea și sunt bărbați care câteodată nu vor mai mult decât sex. Nu e de ajuns să fii frumoasă pentru ca bărbatul să te dorească. Și bărbații și femeile se folosesc unul pe altul. 2. Bărbații nu bârfesc Bărbații bârfesc la fel de mult ca femeile. Dar ei bârfesc dintr-o frustare sau pentru a-și apăra orgoliul lor bărbătesc. 3. Bărbații știu ce vor Bărbații la fel ca și femeile au momentele lor când nu știu ce își doresc. Ori că e vorba de a alege o facultate, ori femeia iubită, câteodată sunt confuzi.

Pur și simplu nu pot face o alegere definitivă. 4. Pe bărbați îi înțelegi mai ușor ca femeile Orice om are lumea sa, unică și pe alocuri ciudată. De multe ori ajung să nu înțeleg anumite acțiuni al unui bărbat. De multe ori după o discuție sunt foarte confuză și bărbații la fel sunt o enigmă. Cred că depinde de oameni, de sinceritate și de încrederea pe care o au unii față de alții.

Am întâlnit bărbați sinceri și foarte deschiși, am întâlnit și bărbați care nu erau prea comunicativi când venea vorba de chestii mai intime. Câteodată, ca fată, nu înțelegeam ce își dorea un bărbat de la mine, relație sau doar sex ori o combinație de prietenie și sex. Îmi era foarte greu să îl înțeleg și bărbații pot fi foarte indeciși mai ales când vine vorba de relațiile dintre el și o femeie. 5. Bărbații sunt mai puternici ca femeile.

O femeie puternică îl face pe un bărbat puternic. Nu e vorba de puterea fizică, ci de caracter. Bărbații la fel plâng, bărbații la fel suferă și poate mult mai profund. 6. Bărbaților le place ca fata să facă primul pas E doar o părere subiectivă și am auzit de multe ori cum se plângeau bărbații că fetele nu fac primul pas și cât de minunat ar fi dacă și fetele ar face acel prim pas. Dar unii bărbați se sperie de o fată mai hotărâtă.

Totuși bărbaților le place să fie ei cuceritori. Fetelor, încercați să faceți primul pas doar pentru a vedea reacția lor. Eu doar reușeam să îi sperii. Bărbaților le place să aleagă, nu să fie aleși. Acestea, din punctul meu de vedere, sunt miturile despre bărbați . Bărbații au nevoie la fel de iubire precum femeile, au nevoie de comunicare și implicare emoțională.