De la credințe la boală mintală.

10/10/2014
În articolul de față, vreau să discutăm despre diferitele credințe, curente spirituale ce pot reprezenta pentru mulți oameni, un teren

În articolul de față, vreau să discutăm despre diferitele credințe, curente spirituale ce pot reprezenta pentru mulți oameni, un teren fertil pe care boala mintală poate „prinde” rădăcini.

Sunt multe persoane care din păcate, au pierdut măsura în chestiunile religioase sau mișcările spirituale de tot felul și au ajuns să vorbească/comporte într-un mod ciudat.

Spre exemplu, noțiuni, principii „dintr-ale spiritualității” sau din alte religii, pentru unii tind să capete un alt înțeles. Un înțeles îndreptat clar spre nebunie.

Ei cred în faptul că sunt controlați de la distanță de către diferite persoane sau că li se transmit energii negative atunci când le este rău.

Aceștia consideră că persoanele cu care nu se înțeleg bine, sunt cele cu care au avut neînțelegeri într-o viață anterioară.

De asemenea, nebunia se poate ivi și-n cazul unor religioși care vorbesc despre păcate, farmece/blesteme.

Nu de puține ori aceștia acuză că li s-au făcut vrăji, ocărăsc cu biblia-n mână și îți amintesc cât de păcătos, netrebnic ești tu, cu toți ai tăi.

Am cunoscut oameni, care n-au mai știut măsura vizavi de tot ceea ce am scris eu mai sus și au ajuns să se retragă în idei fixe, credințe stranii.

Boala mintală în sine le-a devenit religie iar cei apropiați lor odinioară, le-au devenit străini cu care au ajuns să se poarte execrabil, considerându-i chiar inamicii lor.

Toți în sinea noastră ne „agățăm” de anumite idei pentru ca mintea să ne fie mai puțin umbrită de problemele vieții.

Este însă necesară prudența în a ne păstra active filtrele mentale – să distingem între principiile, credințele care ne pot fi de folos și cele care seamănă cu ceva acceptabil, plauzibil dar care-n realitate, ne pot duce spre alte „tărâmuri”.