Când ești întrebat de către cineva „Ce faci?” răspunzi: „Bine!” Dacă spui că nu faci bine, urmează: „De ce?” Nimic rău în toate acestea, dar…

Ajungi să eviți să mai continui conversația pentru că îți va fi invadat spațiul sufletesc cu întrebări care te obosesc, te irită. Mulți nu se limitează doar la câteva întrebări ci te „descos” cât pot de mult pentru a-și satisface curiozitățile vizavi de persoana ta. În acel moment îți dorești să rămâi singur și să nu mai comunici cu nimeni. Poate doar strictul necesar.

La fel, indicat este să nu stai să întrebi pe nimeni de nimic dacă știi că asta te face dator să vorbești la rândul tău despre ce ai mai făcut tu. Probabil că ajungi să te „ermetizezi” față de toți din jurul tău, însă asta nu are ce să facă rău. Vorbăria goală, întrebări puse pentru curiozitate proprie și multe altele, nu au nimic de-a face cu profunzimea legăturilor dintre oameni. În mare parte din viața noastră trăim superficial, ne pierdem timpul cu detalii, creăm fațade acceptabile dpv. social și nu mai suntem noi.

Devenim ceea ce societatea, apropiații își doresc de la noi. Nimic mai mult.