(Autor: Cătălina Cornea)

Astăzi e ziua tatălui meu și m-am gândit că cel mai frumos cadou ar fi să îi scriu o mulțumire. Îi mulțumesc pentru că m-a educat și mi-a oferit tot ce mi-am dorit. Eu nu am fost fiica ideală, am făcut greșeli, prea multe. Tatăl îți arată lumea așa cum este ea, oricât de naivă nu ai fi, tata e cel care te trezește la realitate când copilăria s-a terminat.

Discuții serioase și glume, certuri și împăcări, astfel, relația tată-fiică. Dar mai presus de toate e susținerea și sprijinul moral. Și știi că tatal mereu te va proteja, te simți în siguranță, știind că ai pe cineva care te va primi acasă cu brațele deschise. Tatăl e primul care te învață despre lume, despre oameni și despre viață. Acum îl înțeleg mai bine ca niciodată. Poate prea târziu, poate prea devreme. Poate încă nu sunt atât de matură precum ar vrea el. Îi mulțumesc pentru toate sfaturile date, îi mulțumesc pentru susținerea acordată chiar și când greșeam.

Chiar dacă mă supăram când mă certa, știu că o făcea spre binele meu. Dorea să ajung cineva. Dorea să fie mândru de mine, dar și eu să mă simt împlinită că am realizat ceva. Mereu ne vom certa cu părinții, căci vom avea viziuni diferite. Dar ne educăm unii pe alții și ne înțelegem. Eu învăț ceva de la tată, iar el de la mine. Pare ciudat dar e atât de plăcut să vorbești câteodată cu el.

Tatăl meu e glumeț dar și serios, e responsabil și nu m-a lăsat să o iau pe căi greșite. E prea greu să educi un copil când sunt atât de multe tentații în jur. Dar eu sunt mândră de el și sper că și el de mine, chiar dacă ambii avem defecte. Și chiar și când ne certam, ne împăcam repede. Nu eram supărați unul pe altul. Iartă-mă dar tată dacă te-am dezamăgit uneori, iartă-mă pentru că sunt atât de leneșă uneori dar fii mulțumit că m-ai educat atât de bine.

Acum îți sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dat și ce îmi vei da. Până la urmă oricât de mulți prieteni nu ai avea, tot părinții sunt cei care te ajută necondiționat. La mulți ani, tată!!! Îți doresc sănătate, căci restul le ai, cea mai frumoasă soție și doi copii mari care îți mulțumesc pentru tot.