Întodeauna vor fi atâtea lucruri de povestit despre ceea ce avem mai important – pe noi înșine. Căutăm să fim ascultați de străini când apropiații noștri n-au timp de noi, ne irosim viețile în rețele de socializare neutilizându-le pentru un scop util nouă și ne pierdem ușor propria lume interioară.

Pe internet ești un simplu om, un utilizator care postează câte o fărâmă din viața sa însă nimeni nu știe ce-i adevărat în sufletul tău. Îți pierzi identitatea, viața și bucuria de a o trăi.

În rețelele tale de socializare, mulți se pun într-o lumină favorabilă și epatează cum pot mai bine. Uneori îți fac un rău prin acest lucru. Poate tu nu ești atât de prosper cum se afișează ei că sunt. Poate tu nu ai o viață atât de interesantă ca al lor sau poate numai tu știi ce ai sau nu ai. Până și situațiile neplăcute ale multora cum sunt despărțiri, probleme de sănătate și multe altele, sunt expuse pe rețelele de socializare. Le place să primească atenție.

A folosi mediul social virtual nu este rău atât timp cât există anumite limite și direcții clare ce-ți servesc obiectului tău de activitate. Este ideal ca fiecare să conștientizeze acest aspect. Timpul trece și inteligența prea multor oameni stagnează prin identificarea cu o realitate nefirească lor iar cea artificială tinde să avanseze.

Probabil să avanseze într-atât încât să nu mai aibă nevoie de oameni. Să redevenim oameni!

Să socializăm și în parc sau la o cafeluță, cu oamenii plăcuți nouă, evident. Să dăm un like și printr-o strângere de mână, un share și prin fapte concrete. Să ne luăm viața înapoi!